Evenementen en nieuws

Beleef het sieraad : ‘SMAAK’!

 

Het WM Collective presenteert een unieke zintuiglijke beleving van het sieraad.

Op 4 november 2022 start de sieraden expositie ‘Smaak’ in Galerie Gerritse aan de Londensekaai 19 in Middelburg: exclusieve hedendaagse sieraadontwerpen van vier verschillende ontwerpers. Ditmaal niet alleen om te bekijken, maar ook staat er een tafel klaar waaraan u kunt plaatsnemen om de sieraden te passen. 

Een speciaal event vindt plaats tijdens de kunstroute Middelburg op zondag 6 november. Om 16.00 uur begint de ‘proeverij’ waarbij u sieraden kunt ontdekken, dragen en ‘proeven’ terwijl uw smaakpapillen genieten van heerlijke amuses geserveerd met wijn of een alcoholvrij drankje. 

We hebben Julia Gatsonides en Richard Rademaker van restaurant Vert bereid gevonden samen met ons deze zintuiglijke reis te maken. 

De proeverij bestaat uit meerdere gangen. Elke gang wordt u verwend met een heerlijkheid en een nieuw sieraad om te proeven.

Tussen de vier geserveerde gangen is er natuurlijk tijd om de verschillende sieraden te passen en te bewonderen. De sieraadontwerpers zijn allen aanwezig om dit festijn met u te beleven.

We gaan een bijzonder evenement organiseren waarbij u sieraden kunt passen, bekijken en bespreken met anderen aan de gedekte tafel in de galerie. De bijzondere combinatie van gastronomie en hedendaagse sieraden maken dit evenement tot een unieke ervaring van kleur, textuur, vorm en smaak. 

Mocht u zondag 6 november 2022 niet kunnen dan is er ook nog een mogelijkheid op zondag 13 november 2022. Voor de proeverij vragen wij €20  en dient u zich aan te melden voor 31 oktober via info@galeriegerritse.nl.

 

Wat gaan we tonen…

Carolina Apolonia bouwt vaak abstracte versies van kamers, gebouwen, clusters en steden die een afspiegeling vormen van haar gevoelswereld en herinneringen. Het hier tentoongestelde werk is gemaakt tijdens een van de Covid lockdowns en geïnspireerd door het leven binnen de muren van haar eigen huis.

Ina Sponselee haalt voor een groot deel haar inspiratie uit de materialen waarmee ze werkt. 

Begin dit jaar maakte zij een kleine collectie houten wandobjecten die gecombineerd zijn met geschuurd zilver. Zij noemt ze wandsieraden. Elk wandsieraad heeft een dubbele functie, namelijk object en sieraad. Afhankelijk van de grootte kan het wandsieraad in zijn geheel of gedeeltelijk gedragen worden. 

Jacqueline Schot vertrekt vanuit een fascinatie voor het verborgene. Dromen zie je niet aan de buitenkant, als je ze de volgende ochtend aan niemand verteld, weet de ander niet wat je gedroomd hebt. Jacqueline werkt naast zilver, graag met andere materialen, steenkool, bont, hout, eierschalen.

Door te experimenteren met deze materialen ontstaan sieraden die mijn verhaal vertellen of mijn dromen weergeven.

De collecties van Talke Sietsma zijn telkens wereldjes op zich. De Inspiratie voor haar ontwerpen doet ze op nav een museumbezoek of de bamboe uit eigen tuin. Ze ontrafelt sprookjes en steentjes en nootjes tijdens haar boswandelingen. Maar van ook edelstenen uit de jaren 60 en 70 uit de nalatenschap van edelsmid Jan Koldewey maakte zelfs een 2e collectie welke te zien is tijdens ‘Smaak’.

Wij verheugen ons en hopen je te ontmoeten…

Praktische informatie

  • GalerieGerritse, Londensekaai 19, Middelburg geopend op vrijdag, zaterdag van 13.00-17.00 uur en de eerste zondag van de maand tijdens de Kunst en Cultuurroute van 13.00-17.00 uur. 
  • Expositie ‘Smaak’ vrijdag 4 november t/m zaterdag 10 december 2022 
  • Beleef het sieraad proeverij:
    zondag 6 november van 16.00 – 17.30, opgeven voor maandag 31 oktober
    zondag 13 november van 16.00 – 17.30, opgeven voor maandag 7 november
    e-mailadres om aan te melden: info@galeriegerritse.nl
  • kosten €20 pp 

Links

https://www.wmcollective.net/

http://www.galeriegerritse.nl/

http://www.vertrestaurant.nl/

https://kunstroutemiddelburg.nl/

smaak | taste